Puhdas pöytä poiki ideoita ja ajatuksia

By
2 Minutes Read

ISS Directin Puhtaan pöydän ensimmäiseen istuntoon kokoontui vireä joukko asiakkaita ruotimaan siivouksen merkitystä ja siivouskumppaniin kohdistuvia odotuksia. Kiitokset osallistujille! Keskusteluissa nousi esiin lukuisia asioita, jotka auttavat meitä kehittämään toimintaamme.

Puhtaan pöydän keskusteluissa nousi esiin kolme tärkeää teemaa, jotka korostuvat yhteistyössä siivouskumppanin kanssa: tasainen laatu, avoin vuorovaikutus ja moniulotteinen vastuullisuus.

ISS Direct Aki Hyyppä

ISS Directin myyntijohtaja Aki Hyyppä toivotti Puhtaan pöydän keskustelijat tervetulleiksi.

“Sovitaan, mitä tehdään, ja tehdään, niin kuin on sovittu”

Siivousliikkeeltä odotetaan luonnollisesti laadukasta työtä. Erityisen paljon arvostetaan laadun tasaisuutta, sillä poikkeamat ovat aina jonkin asteinen haaste.

– Minusta siivousliikkeen tehtävä on ensisijaisesti helpottaa minun työelämääni. Kun yhdessä sovitaan, mitä tehdään, ja tehdään aina niin kuin on sovittu, minun ei tarvitse ajatella koko siivousta. Paikat vain pysyvät kunnossa, ilman että minun pitää puuttua asioihin, eräs osallistuja totesi.

“Asenne ratkaisee aina”

Niin kuin niin monessa muussakin asiassa, myös siivouksessa korostuu työntekijöiden asenne. Parhaimmillaan siivoojasta tulee siivouskohteen hyvä henki ja kiinteä osa henkilökuntaa.

– Siivousliike henkilöityy väistämättä siivoojiin, joten heidän asenteensa on aivan ratkaiseva. Kun he suhtautuvat työhönsä hyvin, myös lopputulos on hyvä. Vastaavasti näin asiakkaana haluan pitää yllä hyvää henkeä, joten kiitän ja annan positiivista palautetta aina, kun siihen on aihetta.

ISS-Direct_puhdas-poyta_blogi-kuvakollaasi

Myös ISS Directin maskotti Sweep oli mukana Puhtaassa pöydässä, jonka tarjoilut olivat maukkaat.

“Kanavat ja korvat auki puolin ja toisin”

Hyvässä suhteessa korostuu vuorovaikutus. Kun vuoropuhelu on avointa, rehellistä ja kaksisuuntaista, kaikki asiat tulevat hoidetuiksi ja mahdolliset pulmat voidaan selättää helpommin.

– Säännölliset tapaamiset ja laatukierrokset ovat tosi hyvä juttu. Niissä voi nostaa kissan pöydälle, jos on tarvis. Kun asiat käsitellään puolin ja toisin avoimesti, ei mikään jää turhaan hiertämään.

Puhtaan pöydän osallistujat arvostivat myös sitä, että palautetta voi antaa matalalla kynnyksellä ja monessa eri kanavassa.

– SuoraPosti post-it-lappuineen on kiva. Meillä siinä näkee usein myös iloisia terveisiä siivoojalle. Samaten DirectAppi on hyvä tapa hoitaa asioita.

“Vastuullisuusvaateet lisääntyvät vääjäämättä”

Asiakkaat vaativat yhä vahvempaa vastuullisuutta kumppaneiltaan – ja hyvä niin. Ympäristövastuu on luonnollisesti hyvin merkittävä ja konkreettinen asia, kun puhutaan siivouksesta, ja sen on ollut jo pitkään ISS:n sydämenasia.

– Olemme tehneet kemikaalivapaata siivousta jo vuodesta 2018 lähtien. Sen avulla pystymme vähentämään merkittävästi kemikaalien ja muovipakkausten käyttöä. Kemikaalivapaa siivous tarkoittaa käytännössä ylläpitosiivousta, joka toteutetaan ultrapuhtaan, otsonoidun tai emäksisen veden, siivouskoneiden, twister-laikkojen ja mikrokuitutuotteiden avulla. Kemikaalivapaalla siivouksella saavutamme jopa paremman lopputuloksen puhtaudessa kuin ennen, mutta se tehdään siis ilman perinteisiä puhdistusaineita, ISS:n siivouksen tuotepäällikkö Minna Konttila valotti.

ISS Direct Minna Konttila

ISS:n siivouksen tuotepäällikkö Minna Konttila kertoi, miten ympäristövastuuta voi toteuttaa kemikaalivapaalla siivouksella.

Vastuullisuus on kuitenkin monisyinen kokonaisuus, joka sisältää muun muassa sosiaalisen ja yhteiskunnallisen vastuun sekä asiakasvastuun. Näistä kaikista vaaditaan aiempaa kattavampaa todentamista ja raportointia. Panostamme tähän, sillä kaiken vastuullisuustoimintamme ydinajatus on auttaa asiakkaitamme toteuttamaan omat vastuullisuustavoitteensa.

“Kyllä siivousliikkeenkin pitää olla edelläkävijä”

Asiakkaat odottavat kumppaneiltaan innovatiivisuutta – myös siivouskumppanilta. Etenkin robottien hyödyntäminen siivoojien apuna herätti kiinnostusta, joten siivousrobotteja toimittavan Orbotechin kaupallisen johtajan Ville Kujalan esitys aiheesta lankesi otolliseen maaperään.

ISS Direct Orbotech Ville Kujala

Orbotechin kaupallinen johtaja Ville Kujala valotti robottien hyödyntämistä siivouksessa.

– Robotiikassa on siivousalalla nyt meneillään toinen murrosaalto. Ensimmäisen sukupolven laitteet eivät toimineet riittävän hyvin, mutta nyt siivousrobotit ovat aidosti toimivia laitteita, ja ne ovat alkaneet toden teolla korvata yhdistelmäkoneita, imureita ja manuaalisia työvälineitä. Nyt korjataan hedelmät eli saadaan tuottavuutta ja laatua, siivousrobotteja tarjoavan Orbotechin kaupallinen johtaja Ville Kujala kertoi.

“Kun on yhteinen päämäärä, kumpikin hyötyy”

Jos Puhtaan pöydän keskustelut haluaa tiivistää yhteen sanaan, se on kumppanuus.

Kun asiakkaan ja siivousliikkeen välille syntyy kumppanuussuhde, kumpikin osapuoli hyötyy. Tiiviissä suhteessa tekemiseen ollaan valmiita panostamaan enemmän ja vuorovaikutus toimii paremmin. Lopputulemana on taatusti parempaa laatua. Samaten tiivis yhteistyösuhde mahdollistaa yhteisen kehittämisen, jolloin laadun lisäksi myös kustannustehokkuus usein paranee.

ISS Direct Miia Hilden ja Taina Lällä

ISS Directin asiakas- ja kehityspäällikkö Miia Hildén sekä asiakkuusvastaava Taina Lällä jakoivat osallistujille ämpärillisen ammattailaistason siivousaineita ja -välineitä.

 

Picture of ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi on energinen ja positiivinen, hyvällä sykkeellä palveleva siivousalan toimija. Yrityksemme henkilöstö on intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, motivoitunutta ja sitoutunutta tarjoamaan Sinulle parasta palvelua.

Author