Siivouksen kausitöillä on viisi suotuisaa vaikutusta liiketoimintaasi

By
1 Minute Read

Siivous kannattaa! Paitsi että tilat pysyvät viihtyisinä ja hygieenisinä, voit myös edistää yrityksesi liiketoiminnallisia tavoitteita niin sanotuilla kausitöillä.

Jotta yrityksen tilat pysyvät kunnossa, pitää niissä normaalin ylläpitosiivouksen lisäksi tehdä aika ajoin niin sanottuja kausitöitä. Tyypillisiä kausitöitä ovat ikkunoiden pesu, lattioiden puhdistus ja yläpölyjen pyyhintä, jotka ylläpitosiivouksen ohessa tehtynä varmistavat, että toimitiloissa on viihtyyisää, terveellistä ja turvallista – niin asiakkaille kuin työntekijöille.

Siivouksen kausitöihin ei kannata suhtautua ylimääräisinä kuluerinä vaan edullisina investointeina. Niillä on suotuisa vaikutus paitsi tilojen siisteyteen, myös yrityksen liiketoimintaan. Siivouksen kausityöt kannattaakin teettää säännöllisesti, sillä niiden avulla voit lyödä monta kärpästä yhdellä iskulla.

1. Kohennat mielikuvaa ja asiakastyytyväisyyttä

Tilat ovat yrityksen käyntikortti asiakkaiden suuntaan – ja kukapa nyt haluaisi asiakkaalleen repaleista tai nuhjuista käyntikorttia antaa.

Jos esimerkiksi liikkeen näyteikkunat ovat likaiset, ne tuskin kutsuvat asiakasta astumaan sisään. Likaiset lattiat eivät taasen todennäköisesti viesti yrityksestä, joka hoitaa asiansa jämptisti ja huolellisesti. Ja tokkopa ummehtunut sisäilma saa asiakasta viihtymään liikkeessä yhtään pidempään kuin on tarpeellista.

Vastaavasti siisti toimitila tai liike, jonka ikkunat ovat kirkkaat, lattiat puhtaat ja sisäilma raikasta, luo väistämättä myönteistä mielikuvaa ja saa asiakkaat viihtymään – ja mikä tärkeintä saa heidät tulemaan uudelleen.

2. Pidennät tilojen käyttöikää

Siivouksen kausitöillä voit välttää tarpeettomia investointeja, sillä niiden avulla pidennät materiaalien ja siten myös tilojen käyttöikää.

Jos esimerkiksi vahattavan lattian myös vahaa säännöllisesti, se pysyy kunnossa. Vaha suojaa lattiaa, jolloin lattiamateriaali ei pääse vaurioitumaan eikä siten synny tarvetta ennenaikaisille remonteille. Sama periaate pätee luonnollisesti myös tekstiili- ja muihin lattioihin, joiden säännöllinen peseminen estää lian pinttymisen ja niiden menemisen niin huonoon kuntoon, ettei niitä enää voi puhdistaa.

3. Parannat työn tehokkuutta

Siivouksen kausitöiden yhteys työn tehokkuuteen on melko suoraviivainen.

Puhtaat ja hygieeniset työtilat ovat kaiken kaikkiaan omiaan edistämään työssä jaksamista, mutta myös viihtyvyydellä on yhteys taloudelliseen tulokseen. Kun työpaikalla on sekä siistiä että puhdasta – ikkunoita, lattioita ja yläpintoja myöten – siellä on myös viihtyisää. Ja kun ihmisten on mukava tulla työpaikalle ja he viihtyvät siellä, heidän työtyytyväisyytensä kasvaa. Työtyytyväisyys puolestaan lisää motivaatiota ja tehokkuutta.

4. Huolehdit työterveydestä

Kausitöillä on suora vaikutus parempaan työterveyteen, sillä säännöllinen yläpölyjen pyyhintä parantaa tehokkaasti sisäilman laatua. Hyvälaatuinen sisäilma puolestaan tukee THL:nkin mukaan hyvinvointia ja jaksamista.

Sisäilmahaitat ovat muutaman kymmenen vuoden aikana yleistyneet, ja pahimmillaan ne johtavat ikäviin ongelmiin ja aiheuttavat sairauspoissaoloja.

Kuten aiemmassa blogissamme on todettu, työterveys ei ole eurojen näkökulmasta mikään vähäpätöinen asia. Yhden sairauspoissaolopäivän on laskettu maksavan työnantajalle jopa 350 €, joten lyhyenkin sairausloman ehkäiseminen merkitsee sievoista säästöä.

5. Hallitset riskejä

Yksi kausitöiden kiistaton etu on, että niiden avulla voi hallita riskejä ja siten varmistaa liiketoiminnan jatkuvuutta.

Riskienhallinta liittyy ennen kaikkea yläpölyjen pyyhintään, sillä puhdistamattomat ja pölyiset yläpinnat aiheuttavat pahimmillaan todellisen paloturvallisuusriskin tai jopa pölyräjähdysriskin, jos kyse on tuotantotiloista.


Haluatko parantaa liiketoimintaasi siivouksen kausitöillä?

Kysy lisää!

Picture of ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi on energinen ja positiivinen, hyvällä sykkeellä palveleva siivousalan toimija. Yrityksemme henkilöstö on intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, motivoitunutta ja sitoutunutta tarjoamaan Sinulle parasta palvelua.

Author