Verkkokauppa.comissa paikkojen pitää pysyä putsissa

By
3 Minutes Read

Toimiva siivouspalvelu on Verkkokauppa.comille merkittävä asia niin asiakaskokemuksen kuin viihtyvyyden ja terveellisyydenkin näkökulmasta. Yrityksen siivouspalvelujen tuottajaksi valikoitui innovatiivisuuden ja aktiivisen otteensa ansiosta ISS Direct.

Verkkokauppa.com on yli 30 vuotta sitten perustettu suomalainen vähittäiskauppa, joka myy tietotekniikkaa, viihde-elektroniikkaa, lelu-, peli-, urheilu-, lemmikki- ja lastenhoitotuotteita sekä verkossa että Helsingin Jätkäsaaressa, Pirkkalassa, Raisiossa ja Oulussa sijaitsevissa myymälöissään. Verkkokauppa.comin palveluksessa työskentelee yli 750 työntekijää, ja sen vuosimyynti on noin 550 miljoonaa euroa. Verkkokauppa.comin valikoimissa on yli 80 000 tuotetta 25 eri kategoriassa.

Lähes 60 % Verkkokauppa.comin myynnistä tulee verkosta, ja osuuden voi ounastella kasvavan. Myymälöiden merkitys on silti merkittävä – ja tulee olemaan.

– Vaikka reilusti yli puolet myynnistämme tulee verkosta, myymälämme ovat meille tosi tärkeät, sillä niissä käy paljon asiakkaita. Moni asiakas tilaa verkosta, mutta haluaa nopean toimituksen tähden käydä suurin piirtein saman tien hakemassa tilaamansa tuotteen myymälästä, Verkkokauppa.comin kiinteistökoordinaattori Niko Jokela toteaa.

ISS Direct pitää paikat puhtaina

ISS Direct valikoitui Verkkokauppa.comin siivouskumppaniksi toukokuussa 2022. 

– Hoidamme Verkkokauppa.comin kaikkien myymälöiden osalta myymälätilojen siivouksen. Jätkäsaaressa henkilökuntamme on läsnä aina, kun myymälä on auki, eli siellä akuutit siivoustarpeet hoituvat heti. Muissa myymälöissä emme ole samalla tavalla paikalla koko ajan, vaan hoidamme siivouksen sovittuina aikoina. Toki niissäkin on päivystys, joten siivousapu on saatavilla nopeastikin, ISS Directin myyntijohtaja Viktor Niskanen kuvailee yhteistyötä.

 

verkkokauppa3

Verkkokauppa.comin päätoimipaikassa Jätkäsaaressa ISS Direct siivoaa kahden myymäläkerroksen lisäksi myös toimisto- ja varastokerrokset. Toimintaa on kaikkiaan kuudessa kerroksessa ja siivottavia neliöitä on yhteensä yli 20 000.

– Jätkäsaaressa ISS Direct tekee paljon muutakin kuin varsinaisen siivouksen. Heidän väkensä hoitaa myös pahvien ja muovijätteen poisviennin. Kuten arvata saattaa, kumpaakin kertyy meillä todella paljon kierrätykseen, Niko Jokela täydentää.

Siivouksella luodaan asiakaskokemusta

Sen lisäksi, että myymälät ovat tärkeä myynti- ja jakelukanava, ne ovat myös yrityksen näkyvät käyntikortit, jotka rakentavat mielikuvaa ja ovat osa asiakaskokemusta.

 

Verkkokauppa1

– Asiakasnäkökulma on erittäin oleellinen myymäläsiivouksessa. Kun asiakas tulee myymälään, sen pitää olla ehdottoman siisti. Lattioilla ei saa olla roskia eikä hyllyillä pölyä, jotta asiakkaan on mukava tulla ostoksille, Niko Jokela tuumailee.

– Sama pätee kääntäen. Jos menee jonnekin, missä on todella epäsiistiä, ei sinne todennäköisesti halua mennä uudestaan, jos vaihtoehtojakin on tarjolla, Niko Jokela jatkaa.

Puhtaat tilat ovat viihtyisät ja terveelliset

Niko Jokela korostaa, että puhtaus ja siisteys ovat Verkkokauppa.comissa arvossaan muuallakin kuin myymälätiloissa.

– Siivous on valitettavan aliarvostettua, eivätkä ihmiset aina ymmärrä, miten tärkeää se on. Toimistotiloissa korostuu totta kai yleinen viihtyvyys, mutta siivoukseen liittyy vahvasti myös terveellisyysnäkökulma. Meillä on esimerkiksi viidennessä kerroksessa varasto, jossa tulee todella paljon pahvipölyä. Jotta vältyttäisiin hengitystieoireilta, paikkojen on pysyttävä siisteinä ja pölyttöminä.

Robotti ahertaa osana siivoustiimiä

Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren tiloissa siivoojien apuna ahkeroi myös siivousrobotti.

– Meillä on ISS:n siivousrobotti, joka väsymättä puhdistaa lattioita. Tuolla se kulkee ja siivoaa turvallisesti. Tällä hetkellä se toimii tietyissä kerroksissa, mutta ei vielä kuitenkaan myymälässä, jossa on paljon ahtaita paikkoja ja hyllyvälejä, joihin se ei mahdu. Tutkailemme kyllä mahdollisuuksia saada käyttöön pienempi robotti, joka mahtuisi kulkemaan kaikissa paikoissa ja myös myymälöissä, mutta se on tulevaisuuden asia, Niko Jokela valottaa.

– Verkkokauppa.com on edelläkävijä, joka tunnetaan ennen kaikkea teknologian myyjänä. Siitäkin syystä on ollut luontevaa hyödyntää teknologiaa eli siivousrobotteja heidän kohteissaan, Viktor Niskanen kommentoi. 

Puhdasvesisiivous säästää ympäristöä

Verkkokauppa.comin Jätkäsaaren toimipisteessä on käytössä puhdasvesisiivous, jossa siivous toteutetaan ilman perinteisiä puhdistusaineita ultrapuhtaan veden, siivouskoneiden, twister-laikkojen ja mikrokuitutuotteiden avulla.

– Puhdasvesisiivous on tosi hyvä, ja arvostamme sitä paljon. Nyt se on käytössä vain Jätkäsaaressa, mutta katsomme, miten se saadaan muuallekin käyttöön. Kyllä se on tätä päivää, että saadaan kemikaalikuormaa pienemmäksi. Se on hyvä paitsi ympäristön myös terveyden näkökulmasta, Niko Jokela kiittelee.

Innovaatiot painoivat puntarissa

ISS Direct valikoitui Verkkokauppa.comin siivouskumppaniksi kilpailutuksessa, jossa oli mukana useampi toimija. Erityisesti yksi arviointiperusteista sai vaakakupin painumaan ISS Directin suuntaan.

– Innovatiivisuus oli yksi kilpailutuksen kriteereistä, ja siinä ISS Direct erottui edukseen. Oli ilahduttavaa huomata, että he olivat aktiivisesti ajatelleet ja kehittäneet asioita alalla, jolla uusien innovaatioiden kehittäminen ei varmaan ole ihan helppoa. Robotiikka on yksi siihen liittyvä asia, mutta erityisesti arvostimme ja arvostamme puhdasvesisiivousta, jota kenelläkään muulla ei ollut tarjota, Niko Jokela muistelee.

Toimiva kumppanuus perustuu vuorovaikutukseen

Verkkokauppa.comin ja ISS Directin yhteistyö perustuu säännölliseen ja avoimeen vuorovaikutukseen, jolla varmistetaan, että asiat sujuvat ja kehittyvät oikeaan suuntaan.

– Meillä on joka kuukausi yhteistyöpalaveri, jossa käydään avoimesti läpi kaikki myymälöiden kuukausittaisilta laatukierroksilta tulleet palautteet ja kokemukset, niin risut kuin ruusutkin. Yhteistyö on sujunut erittäin hyvin ja olen tyytyväinen, vaikka toki pikku stiplujakin on ollut. Niitä ei voi kokonaan välttää, kun ihmiset tekevät työtä. Mutta siitä täytyy antaa kiitosta, että jos jotain sanottavaa on ollut, kaikki korjaukset on aina tehty mukisematta ja nopeasti, Niko Jokela toteaa.

Kun Niko Jokelaa pyytää nimeämään kolme sanaa, jotka kuvaavat Verkkokauppa.comin ja ISS Directin yhteistyötä, vastaus tulee viipymättä.

– Aktiivisuus ja innovatiivisuushan tuossa jo tulivat mainittua. Kolmas seikka, jonka haluaisin mainita yhteistyöstämme, on luotettavuus. Voin aina luottaa siihen, että asioihin tartutaan ja hommat hoituvat, Niko Jokela summaa.

Picture of ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi on energinen ja positiivinen, hyvällä sykkeellä palveleva siivousalan toimija. Yrityksemme henkilöstö on intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, motivoitunutta ja sitoutunutta tarjoamaan Sinulle parasta palvelua.

Author