Kevät on parasta aikaa – sekä ikkunanpesuun että yläpölyjen poistoon

By
1 Minute Read

Kevät on täällä, mikä on aivan mahtavaa. Kevään valo hellii ja herättää meidät taas henkiin pitkän pimeän kauden jälkeen. Kevään kirkkaudessa piilee tosin yksi varjopuoli: se paljastaa armotta ikkunoiden lian sekä valaisimien, putkien ja kaapistojen päälle kertyneen yläpölyn.

Keväällä kannattaakin tarttua toimeen ja pestä liat pois ikkunoista sekä poistaa pölyt yläpinnoilta.

Ikkunoiden pesu kirkastaa maailman ja mielen

Nyrkkisääntö on yksinkertainen: jos ikkuna näyttää likaiselta, se kannattaa pestä. Puhtaiden ikkunoiden läpi maailma näyttää kirkkaammalta, mikä puolestaan tekee hyvää sielullekin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka ikkuna ei näyttäisi likaiselta, se vääjäämättä on sitä, jos edellisestä pesusta on vierähtänyt aikaa. Ikkunoihin tuppaa nimittäin aina kertymään nokilikaa, joka paljastuu esimerkiksi mikroliinalla pyyhkäisemällä.

Nyt on toisin sanoen hyvä aika pestä ikkunat.

Ikkunanpesun pyhä kolminaisuus on kunnon työvälineet, toimivat aineet ja oikea mekaniikka. Ensinnäkin tarvitaan hyvä mikrokuituinen pesin sekä kuivain, jossa on hyväkuntoinen kumi. Toinen salaisuus on oikeat aineet. Ammattilainen käyttää esimerkiksi ikkunanpesussa ultrapuhdistettua vettä, minkä ansiosta voidaan vähentää kemikaalien käyttöä. Ja jos aineita käytetään, ammattilainen valitsee nimenomaan ikkunoille tarkoitetun lasinpesuaineen, joka ei jätä laseihin rantuja tai kirjavuutta. Viimeisin mutta ei vähäisin seikka on osaavat otteet. Ammattilaisilla on huikea tekniikka, minkä ansiosta lopputulos on parempi ja homma hoituu nopeasti ja turvallisesti.

Sweep_suihkepullo

Yläpölyjen poisto tekee hyvää sisäilmalle

Kevät on erinomainen ajankohta myös yläpölyjen poistolle. Yläpölyjen poistolla tarkoitetaan selkokielellä yli 180 cm korkeudessa olevien pintojen puhdistamista niin sanotuillla kuivilla menetelmillä eli pyyhkimällä tai imuroimalla. Yleensä on kyse valaisimien, kaappien ja putkien päällisistä sekä erilaisista tasoista tai alaslaskuista, joita katoissa saattaa olla.

Yläpölyihin ei kajota normaalissa ylläpitosiivouksessa, joten ne kannattaa poistattaa erillisellä toimenpiteellä säännöllisesti. Yläpölyjen poisto näet parantaa sisäilman laatua, mikä puolestaan kohentaa hyvinvointia. Yläpölyjen poisto on fiksu veto myös paloturvallisuuden näkökulmasta.

Kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen

Oli sitten kyse ikkunanpesusta tai yläpölyjen poistosta, on viisasta antaa ammattilaisten hoitaa homma – ainakin kolmesta syystä. Ensinnäkin ammattilainen käyttää ammattivälineitä ja tekee työt ammattitaidolla, jolloin lopputulos on parempi. Toisekseen, kun työn tekee ammattilainen, se hoituu turvallisesti ja vältytään tapaturmilta. Lisäksi ammattilaisella on valmiina kaikki työssä tarvittava, kuten välineet, aineet ja telineet, joten niihin ei tarvitse investoida itse.

Muista tiedottaa henkilökunnalle

Ikkunanpesun tai yläpölyjen poiston teettäminen ammattilaisella on siinäkin mielessä mukavaa, että urakka hoituu kuin huomaamatta eikä itse tarvitse tehdä juuri mitään. Toki on hyvä jos esimerkiksi pöytäpinnat tyhjennetään, mutta sekään ei ole edellytys työn tekemiselle, sillä suojaamme paikat ennen kuin ryhdymme toimeen. Oikeastaan on vain yksi asia, joka on syytä tehdä itse: tiedota henkilökunnalle, mitä tuleman pitää, jottei ikkunanpesu tai yläpölyjen poisto tule kenellekään yllätyksenä.

Haluatko kirkkaammat ikkunat tai paremman sisäilman?

Ikkunanpesun tai yläpölyjen poiston tilaat erittäin sujuvasti: jätä vain yhteydenottopyyntö nettisivujemme kautta, niin asiantuntijamme tulee paikan päälle tekemään sinulle yksilöidyn tarjouksen.

Jätä yhteydenottopyyntö

Picture of ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi on energinen ja positiivinen, hyvällä sykkeellä palveleva siivousalan toimija. Yrityksemme henkilöstö on intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, motivoitunutta ja sitoutunutta tarjoamaan Sinulle parasta palvelua.

Author