Kristine Tammin tavoite on olla maailman paras siivooja

By
1 Minute Read

Siivooja Kristine Tamm on ollut ISS Directin leivissä jo seitsemisen vuotta. Hyvään viihtymiseen on vaikuttanut ainakin kolme seikkaa: hän pitää työstään, suhtautuu siihen kunnianhimoisesti ja kokee sen palkitsevana.

Kristine Tamm työskentelee Kouvolassa kahdessa kohteessa. Alkupuoli päivästä kuluu lääkäriaseman puhtauden varmistamisessa, ja loppupäivä vierähtää betonitehtaan toimisto- ja henkilökuntatilojen siisteydestä huolehtimisessa.

Maailman parhaan siivoojan tunnistaa työnjäljestä

Kun Kristine parikymmentä vuotta sitten päätyi siivousalalle, hänellä oli selkeä suunnitelma.

– Kun minusta tuli siivooja, päätin, että yritän olla maailman paras siivooja. Se oli unelma ja ajatus heti alusta lähtien. Jos tekee jotain, se kannattaa tehdä sydämellä, sillä se kyllä huomataan, Kristine pohdiskelee.

Kristinen mukaan maailman paras siivooja tekee työtään siten, ettei siivoojaan tai itse siivoustyön suorittamiseen tarvitse kiinnittää huomiota. Työn lopputulos ratkaisee.

– Asiakkaiden ei tarvitse huomata minua tai murehtia siivouksesta, vaan he voivat keskittyä hoitamaan omia töitään. Minä olen onnistunut, kun heidän ei tarvitse pelätä, että jotain jää tekemättä. 

Töissä on hyvä olla

Kristine viihtyy työssään ja kokee sen palkitsevana.

– Tykkään kyllä työstäni. Aina näkee oman työnsä tuloksen, kun on siivonnut. Kun työssään onnistuu, on joka päivä tyytyväinen. Ja huonoja päiviä minulla ei oikeastaan olekaan, Kristine nauraa.

Kristinen mukaan asiakkaan kiitos on kuitenkin paras palkinto hyvästä työstä – varsinkin kun asiakasyrityksen työntekijät ovat tulleet vuosien mittaan erittäin tutuiksi.

20220826_065454

– Täällä on hyvä olla töissä, ja huonoja päiviä minulla ei oikeastaan olekaan, Kristine Tamm hymyilee.

 

– Se on aina kiva kuulla, että ne joille siivouksen on tehnyt, ovat tyytyväisiä. Ihmiset siivouskohteissani ovat niin mukavia, että heitä voisi jo kutsua ystäviksi.

Kristine päätyi ISS Directille tuttujen suosituksesta, ja hän on empimättä valmis suosittelemaan sitä myös muille.

– Voin suositella ISS DIrectiä työnantajana, tietenkin. Täällä voi oppia ja kouluttautua, jos vain haluaa. Itse olen esimerkiksi voinut suorittaa kiinteistöalan ammattitutkinnon ja sen päälle vielä lisäkoulutuksen netissä, Kristine summaa.

Omenan arvoista työtä

Asiakkaiden kiitokset eivät ole jääneet Kristinen ainoiksi palkinnoiksi, sillä hän voitti viime vuonna ISS:n Omena-palkinnon. Kyseisellä huomionosoituksella halutaan palkita ihmisiä, jotka ajattelevat siivoustyötä asiakaspalveluammattina. Omena-palkitut työntekijät eivät mieti, että siivoojan työ on ainoastaan pitää paikat siisteinä ja puhdistaa pinnat. He suhtautuvat siivoukseen palveluna, jolla varmistetaan, että asiakkaiden on parempi ja mukavampi tehdä töitä toimitiloissaan.

Kun Kristineltä kysyy, miksi juuri hän sai palkinnon, hän heittäytyy vaatimattomaksi.

– En osaa sanoa. Ehkä asiakkaat ovat huomanneet, että olen hoitanut hyvin oma kohteeni.

Kristinen arvaus osuu todennäköisesti oikeaan, sillä hän on useasti kuullut asiakkailtaan, etteivät he koskaan halua luopua hänestä. 

Voiko paljon parempaa palautetta toivoa?

Picture of ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi on energinen ja positiivinen, hyvällä sykkeellä palveleva siivousalan toimija. Yrityksemme henkilöstö on intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, motivoitunutta ja sitoutunutta tarjoamaan Sinulle parasta palvelua.

Author