"Olen tykännyt tosi paljon siivoamisesta"

By
2 Minutes Read

Opiskelija Oona Sainio paiski kesällä kolmisen kuukautta töitä ISS Directin leivissä. Pesti sujui siinä määrin mukavasti, että hän on valmis suosittelemaan ISS Directiä kaikille, jotka vähänkin tykkäävät siivoustyöstä.

Oona Sainio opiskelee Porissa sosionomiksi ja aloitti juuri kolmannen lukuvuotensa. Edessä häämöttävät valmistuminen kevätlukukauden 2023 päätteeksi ja työskentely varhaiskasvatuksen parissa. Opintojen lomassa Oona on ollut kesätöissä ISS Directillä. Hän tuurasi vakisiivoojia heidän kesälomiensa ajan, joten siivottavat kohteet vaihtelivat laidasta laitaan.

– Enimmäkseen siivosin toimistokohteita, mutta mukaan mahtui myös halleja, joita konetettiin. Lisäksi oli muutamia rappukäytäviä. Eli kaiken kaikkiaan kesän aikana sai kivaa vaihtelua, Oona kertoo.

Kesätöihin siivoojaksi Oona hakeutui, koska hänellä oli aiempien välivuosiensa ajalta hyviä kokemuksia siivoustyöstä. ISS Direct puolestaan valikoitui työnantajaksi aktiivisen otteensa ansiosta.

– Olen tykännyt tosi paljon siivoamisesta. En halunnut vielä oman alan hommia, joten hakeuduin siivoustyöhön myös viime kesäksi. Etsin sopivaa paikkaa netistä, ja ISS Direct tuli siellä vastaan. Hain muihinkin firmoihin, mutta ISS:ltä vastaus tuli nopeimmin, joten sinne  minä sitten menin, Oona hymyilee.

 

“Tosi hyvin otettiin vastaan”

Vaikka siivottavat kohteet vaihtelivat kesän aikana, työhön opastus sujui Oonan mukaan mallikelpoisesti.

– Minut otettiin tosi hyvin vastaan ja muutenkin kaikki työt opetettiin hyvin. Menin esimiehen kanssa kohteeseen siivoamaan, ja hän kertoi, miten hommat hoidetaan. Aina tiesi, mitä missäkin piti tehdä, eikä tullut mitään väärinymmärryksiä.

Töiden sujumista helpotti myös säännöllinen palaute, jonka ansiosta tiesi olevansa oikeilla jäljillä – ja joka motivoi.

– Palaute on tosi tärkeätä. Jos ei saa palautetta, ei tiedä, onko tehnyt oikein. Erityisen kiva oli kuulla, että vaikutan hyvältä työntekijältä, jota kiinnostaa nämä hommat, Oona iloitsee.

 

“Uskalsin sanoa ja minua kuunneltiin”

Oona muistelee lämpimästi myös avointa ja luottavaa työilmapiiriä sekä hyvää vuorovaikutusta.

– Pomot olivat todella mukavia ja niille uskalsi sanoa suoraan asioita. Heidän kanssaan pystyi aina keskustelemaan, jos jokin asia mennyt niin kuin pitäisi. Jos esimerkiksi huomasin vaikkapa päällekkäisyyksiä siivouskohteissani, laitoin suoraan viestiä, voiko joku auttaa. Viesteihin myös vastattiin ja reagoitiin tosi hyvin, eikä minun tarvinnut itse ruveta venkslaamaan. Se oli kiva.

 

“Parasta on, kun näkee, että on siistiä”

Oonalle jäi kesästä hyvä maku suuhun. Hän piti työn vaihtelevuudesta ja itsenäisyydestä.

– Kesä meni oikein hyvin. Kohteet tietenkin vaihtuivat aika usein, kun tuurasi muita, mutta sitä olin osannut odottaa, eikä se haitannut minua vaan oikeastaan päinvastoin. Tykkäsin vaihtelusta ja jokaisen kohteen työt opetettiin hyvin. Nautin myös siitä, että kohteissa sai tehdä töitä itsenäisesti. Kun on omat tavat toimia, ei tarvitse miettiä, tekeekö toinen samalla tavalla tai samaan tahtiin. 

Oonan mielestä siivoustyö oli hyvin palkitsevaa, sillä joka päivä tiesi tehneensä jotain, joka näkyy sekä itselle että asiakkaille.

– Kaikkein paras puoli siivoustyössä on kuitenkin se, että aina näkee työnsä jäljen ja että huomaa, miten kohteessa on oikeasti tullut siistimpää.

 

“Voin kyllä suositella”

Kesätyökokemustensa perusteella Oona on hyvinkin valmis suosittelemaan siivousta kesätyöksi ja ISS Directiä työnantajaksi. 

– Voin kyllä suositella, sillä olen itse tykännyt tosi paljon. Työilmapiiri on hyvä, vaikka muita työntekijöitä ei hirveästi näekään. Siellä oli myös sellainen tunne, ettei yritetä yhdelle ihmiselle tunkea liikaa hommia. 

Oona kuitenkin muistuttaa, että työ on varsin fyysistä ja että työssä viihtymiselle on eduksi, jos edes vähän pitää siivoamisesta.

– En voisi itse kuvitella, että siivoaisin, jos en yhtään tykkäisi siitä, koska voisihan se silloin olla aika pakkopullaa. On myös hyvä olla jonkinmoisessa kunnossa, että sitä jaksaa tehdä, sillä askelia tulee aika monta päivän mittaan. 

Kun Oonalta kysyy, voisiko hän itse ajatella menevänsä uudemman kerran töihin ISS Directille, vastaus tulee ilman sen pidempää miettimisaikaa.

– Voisin kyllä hyvin mennä.

 

Tutustu ISS:n tarjoamiin työmahdollisuuksiin!

Katso työpaikat >>

Picture of ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi on energinen ja positiivinen, hyvällä sykkeellä palveleva siivousalan toimija. Yrityksemme henkilöstö on intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, motivoitunutta ja sitoutunutta tarjoamaan Sinulle parasta palvelua.

Author