Miksi siivous kannattaa ostaa ammattilaiselta – 5 näkökulmaa

By
1 Minute Read

Siivousta pidetään monesti kuluna, josta yritetään tinkiä teettämällä siivous omilla työntekijöilllä, joiden varsinaiseen toimenkuvaan tai osaamiseen se ei kuulu. Siivousasioissa kannattaa – kuten niin monessa muussakin asiassa tässä maailmassa – kuitenkin ehdottomasti luottaa ammattilaisiin. Siihen on vähintään viisi selkeää ja rahanarvoista syytä.


1. Ammattilainen tekee ammattilaisen jälkeä ammattimaisesti

Aloitetaan selkeimmästä edusta: ammattilaisen tekemänä siivous sujuu nopeammin ja lopputulos on puhtaasti parempi. Ammattilainen käyttää ammattilaisen välineitä ja tekee työt tehokkaasti ja ammattimaisin ottein.

Lisäksi ammattisiivoojan jäljiltä tilat pysyvät siisteinä ja puhtaina pidempään, sillä hän varmistaa työnsä pitkäkestoisen ja laadukkaan jäljen oikealla työjärjestyksellä sekä asianmukaisilla työtavoilla.

 

2. Siisteissä ja puhtaissa tiloissa on viihtyisämpää

Niin se vain on, että sotkuisissa tai likaisissa tiloissa ei ihmisen mieli lepää. Siistit ja puhtaat tilat lisäävät viihtyisyyttä, mikä puolestaan kasvattaa työtyytyväisyyttä. Kunnossa olevat paikat lisäävät myös turvallisuuden tunnetta. Kun paikat ovat kunnossa, työntekijöiden mieli pysyy järjestyksessä, mikä helpottaa keskittymistä omiin varsinaisiin töihin.

Jos tiloissa käy asiakkaita, siisteyden ja puhtauden merkitys korostuu entisestään. Se missä kunnossa tilat ovat, vaikuttaa sekä asiakkaiden mielikuvaan yrityksestäsi että asiakastyytyväisyyteen.

 

3. Ammattilainen pitää tinkimättä huolta työturvallisuudesta

Ammattilaisen käyttö on perusteltua myös työturvallisuuden näkökulmasta. Ammattilainen taitaa ergonomiset työskentelytavat ja käyttää lisäksi oikeita suojaimia, välineitä ja varusteita, jolloin vältetään tarpeettomat työtapaturmat.

Siivouksessa käytettävät väärät aineet tai niiden virheellinen annostelu voivat myös heikentää työturvallisuutta. Ammattilainen tietää, mitä aineita eri kohteissa tulee käyttää – ja miten niitä käytetään turvallisesti.

Sweep-hahmo-agentti_kuva1

4. Ympäristö kiittää

Ammattilaisen käyttäminen siivoukseen on myös ympäristöteko. Kuten edellä mainittiin, ammattilainen taitaa erilaisten kemikaalien oikean käytön ja asianmukaisen annostelun, mikä vähentää ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta. Lisäksi ammattilaisen käyttämät aineet ovat niin ympäristöystävällisiä kuin mahdollista.

Kun käyttää ammattilaista, ei myöskään tarvitse itse hankkia kaikkia työssä tarvittavia aineita, välineitä ja varusteita. Ympäristö kiittää, kun tähän maailmaan ei hankita ylimääräistä tavaraa nurkkiin pyörimään.

 

5. Terveys edellä

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä seikkana voi esiin nostaa terveysnäkökulman. Ammattimaisesti siivotuissa tiloissa pinnat pysyvät hygienisinä ja sisäilma raikkaana ja terveellisenä, mikä edistää työterveyttä ja pitää työntekijät hyvässä vireessä.

Työterveyttä edistää myös se, ettei työntekijöitä panna tekemään oman varsinaisen toimensa ohella töitä, joihin heillä ei ole koulutusta ja joista heillä ei ole kokemusta. Muihin kuin siivojan tehtäviin palkattu henkilö tekee helposti töitä esimerkiksi virheellisissä asennoissa tai väärillä aineilla, mikä on riski työterveyden näkökulmasta. Samaten kokematon henkilö altistaa itsensä helpommin työtapaturmille, jotka voivat pahimmillaan johtaa pitkiinkin sairauspoissaoloihin.

Työterveys ei ole eurojenkaan näkökulmasta mikään vähäpätöinen asia, sillä yhden sairauspoissaolopäivän on laskettu maksavan työnantajalle yli 300 €. Työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sivuilla on kiintoisa laskuri, jolla voit itse todentaa, miten merkittäviä summia yrityksesi voi säästää vähentämällä sairauspoissaoloja.

 

Sweep-hahmot_liuku

Picture of ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi

ISS Direct Suomi on energinen ja positiivinen, hyvällä sykkeellä palveleva siivousalan toimija. Yrityksemme henkilöstö on intohimoisesti työhönsä suhtautuvaa, motivoitunutta ja sitoutunutta tarjoamaan Sinulle parasta palvelua.

Author